Manuele therapie is geschikt voor klachten die gepaard gaan met het minder goed kunnen bewegen van een gewricht. Klachten aan het bewegingsapparaat worden vaak veroorzaakt door functiestoornissen van gewrichten, spieren en/of zenuwen. Bewegen kan dan worden bemoeilijkt en/of  pijnlijk zijn. Met behulp van manuele therapie kunnen deze functiestoornissen in kaart worden gebracht en worden verminderd of verholpen. De manueel therapeut verhelpt de functiestoornis van het gewricht door het toepassen van specifieke passief mobiliserende bewegingen. De effecten zijn vaak direct merkbaar! Men ervaart afname van pijn en een toename in de bewegingsvrijheid.

Veel klachten die veroorzaakt worden door stoornissen in gewrichten kunnen door de manueel therapeut positief worden beïnvloed. Hierbij kunt u denken aan:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met slecht kunnen bewegen van de wervelkolomBIMG_2667
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib en borstpijn
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • Bepaalde vormen van duizeligheid
  • Heupklachten
  • Bewegingsbeperkingen in de gewrichten van armen en benen

Behandelend manueeltherapeuten Fysiotherapie MC Aalsterweg
Manuele therapie wordt bij ons in de praktijk uitgevoerd door Willem, Jan Willem en Berend (Opgeleid bij de SOMT) Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met onze praktijk.

Verwijzing en vergoeding
U kunt zonder verwijzing van een huisarts of specialist door een manueel therapeut worden onderzocht en behandeld. Er zijn wettelijke tarieven voor manuele therapie. Voor de vergoeding van een manueel therapeutische behandeling kunt U het beste kijken op de website van Uw zorgverzekeraar.