mcaw bewerkt-1317Berend Bähler, Fysiotherapeut en Manueel therapeut
Na mijn opleiding Fysiotherapie (1979) ben ik verder gegaan met de opleiding Manuele Therapie (SOMT) en een aantal orthopedisch gerichte cursussen (Cyriax 1983 – 1984, Mc Kenzie 2000- 2002 en Mulligan 2009-2011). Het accent lag destijds op het onderzoeken en behandelen van “mechanische problemen” van nek– en rugklachten. Een aantal jaren (1983 – 1987) heb ik in de avonduren gewerkt bij een sportmedisch adviescentrum (SMA), een leerzame periode van samenwerken met andere disciplines. Bij het SMA werden sporters geadviseerd omtrent blessures, training en preventie. Gedurende de opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam 1994 – 1995 heb ik mij verdiept in CMD klachten (kaakklachten). In de periode 2000 – 2002 ben ik parttime werkzaam geweest bij een bedrijf dat zich bezighoudt met persoonlijke ontwikkeling van mensen en groepsprocessen. Aansluitend heb ik de TGI-opleiding gevolgd. TGI is een methode van werken met groepen en teams waarmee creativiteit en persoonlijke ontwikkeling voorop staan.

De golfsport heeft nu ook mijn aandacht gekregen. In 2010 heb ik een cursus golfphysiotrainer en golfphysiotherapeut gevolgd. In het najaar van 2013 heb ik level 1 gevolgd van het Titleist Performance Instituut, een cursus waarbij het accent vooral ligt op de samenwerking met de golf professionals. Aanlsuitend ben ik begonnen met het geven van trainingen voor golfteams, gericht op het verbeteren van de fysieke belastbaarheid.

mcaw bewerkt-1271Drs. Paul Truijens, fysiotherapeut / psycholoog
Vanaf 1985 ben ik als algemeen fysiotherapeut werkzaam in de eerstelijns zorg in Eindhoven. In 2007 zijn we gestart met de plannen om een nieuw medisch centrum op te zetten in Stratum. Dit heeft geleid tot het huidige Medisch Centrum Aalsterweg (MCA), een multi-disciplinair centrum voor eerstelijns zorg, aan de Aalsterweg in Eindhoven. Na de opleiding fysiotherapie in Utrecht heb ik diverse bijscholingen gedaan op mijn vakgebied zoals: Orthopedische geneeskunde volgens Cyriax, McKenzie-Therapie (Mechanische Diagnostiek en Therapie), Mulligan-methode, Medische Trainings Therapie en Motivational Interviewing (MI). Mijn specifieke interesses en expertises op het vakgebied van de fysiotherapeut zijn de behandeling van rug- en nekklachten, sportblessures, beweegzorg voor ouderen, revalidatietraining, looptraining bij claudicatio, psychosomatiek en de gedragsmatige benadering van chronische pijnklachten.
In juni 2012 heb ik de masteropleiding tot gezondheidspsycholoog (MSc) afgerond.
Naast mijn werkzaamheden in het MCA werk ik tevens in mijn praktijk Fysiotherapie Truijens gevestigd in wooncentrum Kortonjo.
Ik ben verbonden aan Claudicationet, het landelijk netwerk voor looptraining bij vaatlijden en het Geriatrienetwerk voor Eindhoven en omgeving. Daarnaast ben ik als fysiotherapeut verbonden aan voetbalvereniging RPC uit Eindhoven uitkomend in de 2e klasse KNVB.


mcaw bewerkt-1283Willem van den Bungelaar
20 jaar werkzaam als Fysio- manueel therapeut, in verleden veel ervaring opgedaan met begeleiding van topsporters, 8 jaar betrokken geweest bij nationale hockeyteams met als hoogtepunt aanwezigheid bij Olympische Spelen van Athene in 2004.
Als manueel therapeut aandacht voor de totale bewegingsketen en altijd op zoek naar balans tussen klachten en belasting. Voorwaarden scheppen om te kunnen belasten en advisering omtrent belastingsniveau zijn mijn speerpunten.
Naast het behandelen van ketenproblematiek zijn schouderklachten en bekkenpijn tijdens of na de zwangerschap mijn specifieke aandachtsgebieden, verder heb ik goede contacten met diverse specialisten en paramedici.

mcaw bewerkt-1323

Bo de Vocht, Fysiotherapeute
Ik ben Bo de Vocht en ben sinds april 2014 werkzaam bij Fysiotherapie MC Aalsterweg. In juli 2013 ben ik afgestudeerd aan de Avans Hogeschool te Breda. Verder ben ik gespecialiseerd in het medical taping  concept en ben ik COPD en Atma therapeut. Ook begeleid ik met veel plezier beweeggroepen in het nazorgtraject bij  fysiotherapie MC Aalsterweg. Door het volgen van Cursussen ontwikkel ik me steeds verder als therapeut. Ik ben geinteresseerd in een breed gebied van de fysiotherapie waarbij de patient voor mij centraal staat.  Ieder individu heeft zijn eigen verhaal waarbij een passend beahandeltraject hoort.  Ik help mensen dan graag op een verantwoorde manier op weg naar een pijnvrije  actieve leefstijl.

mcaw bewerkt-1296Jan Willem de Knegt, Fysiotherapeut en Manueel therapeut
Afgestudeerd in 1987 aan de “Academie voor Fysiotherapie” te Rotterdam. Ik wist al meteen dat ik me wilde specialiseren in “Manuele Therapie”, waar ik in 1992 afstudeerde te Amersfoort (SOMT). In 1989 ben ik in Waalre gaan werken, eerst in loondienst, later (1993) als mede eigenaar in de maatschap die nu “Knegt & Bungelaar” is. In 2012 deelname maatschap “Fysiotherapie MC Aalsterweg”. Door mij gevolgde (deel)opleidingen liggen in het verlengde van Manuele Therapie. Manuele Therapie is me altijd blijven boeien. Het geeft veel voldoening om met een grote bagage aan kennis en vaardigheden, patiënten te kunnen helpen bij tal van klachten, zowel aan de wervelkolom als aan alle andere gewrichten. Klachten voorkomen in de toekomst is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Vaak ontstaan pijnklachten uit gewone dagelijkse handelingen of houdingen. Door training, advies en instructie valt hier veel in te verbeteren. Hoofdpijn, nek en kaakklachten, gecompliceerde rugklachten, rib-, heup- en enkelblokkades hebben mijn bijzondere interesse. Ik heb veel plezier in mijn werk en samenwerking met mijn collega’s in ons topteam, maar ga ook graag zeilen.

 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is website-andrea-small-681x1024.jpg

Andrea Aben Gustafsson, Fysiotherapeute
Ik ben Andrea, geboren en opgegroeid in Zweden maar woon sinds 2008 in Nederland waar ik op de Fontys hogenscholen in Eindhoven de (internationale) opleiding fysiotherapie heb gevolgd en afgerond. Ik woon in Asten samen met mij Nederlandse man en onze twee kinderen. Ik ben sinds begin 2017 werkzaam als fysiotherapeut op MCA, waar ik met plezier werk. Voordat ik hier begon heb ik als fysiotherapeut gewerkt voor het vrouwenteam van PSV. Verder werk ik ook deeltijd als fysiotherapeut in de logeerhuizen en hospices op de Eikenburg terrein hier verderop op Aalsterweg. Mijn interesse ligt in het “mensen helpen”, dit is ook de reden dat ik fysiotherapeut wilde worden. Ik volg jaarlijks verschillende cursussen om op de hoogte te blijven van nieuwe behandeltechnieken en om mijzelf te blijven ontwikkelen. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten, sporten, fietsen, paardrijden of tuinieren vind ik leuke bezigheden.

 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is miriam-website-amall-681x1024.jpg

 

Miriam Myrsten, Fysiotherapeute
Sinds 2019 ben ik onderdeel van het team hier op de Aalsterweg. Zweedse van oorsprong maar woonachtig in Nederland sinds 2009. Ik heb de English stream opleiding voor fysiotherapie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven gevolgd, waar ik mijn diploma in 2015 mocht ontvangen. Binnen de fysiotherapie behandel ik een breed scala aan klachten, van sportblessures tot chronische aandoeningen. Jaarlijks volg ik cursussen om mijzelf te blijven ontwikkelen en uitdagen binnen het vak. Het geeft mij voldoening om mijn patienten vooruit te kunnen helpen en samen een passende behandelingsplan opstellen en daarmee de gestelde doelen te behalen. In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig, ik doe aan Crossfit, hardlopen en daarbij hou ik van koken en lekker eten