Hoe werkt het?
Het Medical Taping Concept maakt onder andere gebruik van elastische tapes die CureTape genoemde wordt. Deze tape ondersteunt de spieren in hun functie, zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstel proces geactiveerd.

Waar wordt het voor gebruikt?
Medical Taping heeft niet alleen een stabiliserend effect op gewrichten, ze stimuleert tevens de spierfuncties en de bloed- en lymfecirculatie. De methode biedt verlichting bij spier- en gewrichtsklachten, lymfoedeem en instabiliteitsproblemen. De speciale elastische tape wordt als het ware als “een tweede huid” aangebracht. De tape biedt steun, maar heeft als groot bijkomend voordeel dat ze de bewegingsvrijheid niet belemmert. De gewrichten en spieren blijven mobiel.

Het Medical Taping Concept wordt dus bij veel verschillende klachten toegepast. Zoals bijvoorbeeld sportblessures, ontstekingen, zwelling, klachten door overbelasting etc. In de praktijk wordt in plaats van het Medical Taping Concept ook wel gesproken over Kinesiotaping. “Kinesio” is afgeleid van Kinesiologie de leer van de bewegingen. Tijdens “het bewegen” verricht de tape de bovenbeschreven therapeutische werking.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met onze praktijk.