Als de doelen behaald waren na een revalidatietraject , bleef er voor een aantal mensen de vraag hoe je ervoor kon zorgen de conditie op een verantwoorde manier te onderhouden of te verbeteren. Er was behoefte aan trainen met persoonlijke begeleiding. Om die reden zijn we met Fysiofitness MCA gestart.

Wat is fysiofitness MCA?
Fysiofitness MCA zijn groepslessen waarbij verschillende oefeningen gedaan worden ter verbetering van algehele conditie en spierkracht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een hometrainer, roeiapparaat, crosstrainer, loopband maar ook van losse gewichten en grond oefeningen. Iedereen krijgt een persoonlijk schema waarin rekening wordt gehouden met eventuele gezondheidsproblemen.

Voor wie?
Fysiofitness MCA is voor een brede doelgroep. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Als u vanwege lichamelijke klachten niet durft te bewegen.
  • Als de drempel naar de sportschool te hoog is.
  • Als u zelfstandig sporten saai vindt.
  • Als u bent uitbehandeld bij de fysiotherapeut maar nog niet het niveau heeft bereikt om in de sportschool te trainen.
  • Als ondersteuning bij het afvallen.
  • Als u uw conditie op een verantwoorde manier wilt onderhouden.
  • Als u weet dat vanwege gezondheidsredenen meer moet gaan bewegen.
  • Of gewoon omdat het leuk is en het kan!

Waarom Fysiofitness MCA?
Doordat er getraind wordt in kleine groepen is er ruimte voor persoonlijke aandacht van een fysiotherapeut wat het trainen aangenaam maakt. Van te voren wordt ook gekeken of u bepaalde aandachtspunten heeft waar we rekening mee moeten houden tijdens het samenstellen van u schema.

Intake en proefles.
Wanneer u nog niet in behandeling bent bij fysiotherapie MCA starten we met een persoonlijke intake. Dit om uw gezondheidsproblemen in kaart te brengen en trainingsdoelen te stellen.
Voor het maken van de afspraak kunt u bellen naar de praktijk of druk op de bel bij de balie zodat 1 van de fysiotherapeuten een afspraak met u in kan plannen. Wanneer u in onze praktijk onder behandeling bent, dan is de intake niet nodig. Uw gezondheidsproblemen zijn dan al bij ons in kaart en u kunt meteen starten met de lessen.

http://www.mytpi.com/exercises#alternate_leg_bounding

https://www.youtube.com/watch?v=xv1yGZkw0kY

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kuntĀ u contact opnemen met onze praktijk.